Gå til innhold
Åpne meny Meny Vis kontaktinformasjon

Fiske

Fiske på havet

kan en blant annet få disse fiskene på kroken: torsk, sei, hyse, makrell, uer, steinbit, brosme, rødspette og kveite.

Våre gjester som ønsker å fiske på havet har mulighet til å leie våre 19 fots Kværnøbåter, med plass til seks personer i hver båt. Båtene er svært populære og er ofte utleid, vi anbefaler derfor å å reservere båt i god tid hvis du vet at du skal på havsafari. Kværnø-båtene har plass til opptil fire fiskere. Takket være deres side- konstruksjon, er de meget stabile. Seks automatiske redningsvester er tilgjengelige og bør settes på før hver tur. Redningsvestene er lette, så du har god bevegelsesfrihet.

Fiske i ferskvann

For å fiske i ferskvannene må man kjøpe fiskekort. I ferskvannene får man for det meste ørret og røye.


Hva fisker man hvor?

Eidepollen: HYSE, TORSK OG KVEITE

Det er kort avstand til bukten ved Eidepollen hvor store mengder fisk finner ly og mat. Her finner du både hyse, torsk og den ettertraktede kveita. I området rundt øya Lemmingvær, som ligger utenfor kysten i den langstrakte fjorden, Vågsfjord, kan det fiskes i vann med varierende dybde. Dette området kan nåes etter en 20 minutters båttur. Den sandete grunnen rundt øya er et ideelt oppholdssted for kveiten. Store mengder av mindre torsk utgjør det viktigste  foret her.  På en dybde mellom 65 til 15 meter kan det gjøres et forsøk med tungt gummi agn og vanlig åte.

Stonglandet: HYSE, SEI, TORSK, UER

20 minutter lengre sør finner man Stonglandet som ligger utenfor Sør-Senja. På halvøyas sørvestlige kyst finnes enestående steder for fiske av ulike typer fisk.  Om strømretningen er riktig kan det på det utvidede platået, på mellom 40 og 70 meter, fanges hyse, mellomstor sei på opp til 3,5 kg og mange halvvoksne torsk.

I utkanten av dette platået på en dybde på mer enn 150 m, kan sei på opp til 14 kg ofte bli funnet, noe som gir en ekstraordinær fiskeopplevelse. Det er ikke uvanlig at disse torpedo-formete kraft-fiskene drar av 50 meter og mer av snøret på spolen.

I nærliggende områder, på 140 til 220 meters dyp, finnes stimer av den ettertraktede ueren. Det er ikke uvanlig med en størrelse på over 50cm. Normalt sett er en vekt på 400-600g på et snøre med flere kroker med agn tilstrekkelig for å dra opp disse røde vennene.

Krøttøy og Nautøy: KVEITE OG HYSE

Området rundt Krøttøya og Nautøya er et annet meget attraktivt fiskeområde, men kun under stabile værforhold og med tilstrekkelig drivstoff i reserve. I en avstand på 20-25 km fra anlegget, er det unike fiskeplasser med sterk kveite og hyse av enorme størrelser.

HUSK PÅ!

Lite fisk?

For alle fiskeområder, husk følgende regel: Fisk har aktive perioder, men også tider da de ikke biter. Ofte prøver man forgjeves å fange en rimelig presentabel fisk, men platåer og grunner synes å være forlatt. Litt vind, endring av tidevann, eller solnedgangen kan ofte være noen av de faktorene som plutselig fører til at fisken igjen begynner å bite villig vekk. Dette gjelder ikke bare for torsk, men også hyse når den forlater området i bunnen. Når stor torsk står i stimer av små sei, anbefaler vi en overkill rigg. Stor torsk går ofte veldig dypt om sommeren, ofte dypere enn 100 meter. Pilker opp til 250 g er vanligvis tilstrekkelig.

Fiskeutstyr

Hvis du ankommer med fly, trenger du ikke å ta med så mye utstyr, – på grunn av den sandholdige grunnen forventes det ikke så stort tap på utstyr. For kveitefiske i denne regionen, er en sei eller en liten torsk på et agn-head-system (400-500 g) vist seg svært lovende. Senk agnet ned til bunnen og deretter trekk det opp 3-4 m. Nå må det vise utholdenhet. Prøv dette i områder med ulike dybder.

Fisken er ikke alltid å finne i det antatte dypet på rundt 20-45 m. Områder med 50-65 meter dybde må kontrolleres, i tillegg til områder med vanndybde på 70-100 m.

Ganske ofte, vil kveiteekspedisjon bli forstyrret av massene av brosme som biter på alt som er nære bunnen, uansett hvilken størrelse det er på agnet. Videre vil du nå og da oppleve å få mindre av lange og hvitting. I løpet av sommeren, kan også makrellen blande seg blant stimene av lyr.